Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai 24, 2011

APPLE LAGI KAYA DARIPADA KERAJAAN AMERIKA SYARIKAT

Imej
Kerajaan Amerika Syarikat mempunyai rizab tunai AS $73.8 billion manakala Applekinimempunyairizab tunaiAS$76.3 billion,mengikut laporan pendapatan pada sukutahunanpada akhirbulan Jun. Mungkin kahPresiden Barack Obama akan berjumpa dengan ketua pegawai eksekutifApple IncSteve Jobs untuk membuat pinjaman untuk mengatasi inflasi Amerika Syarikat, huhuhu.....
Permodalan pasaranApplekini berjumlahAS$ 363,25bilion,menjadikan iasyarikatkedua terbesardi planet ini,selepasExxon Mobil.

laporan asal : http://gizmodo.com http://business.financialpost.com

MISTERI HUTAN MENARI

Imej
Hutan ini terletak di Taman Nasional Curonian Spit di daerah Kaliningrad, suatu daerah yang terletak di antara Curonian Lagoon dengan Laut Baltik, Rusia. Hutan pinus ini memiliki bentuk karakter pokok yang unik. Pokok – pokok pine yang percayai berumur 20 tahun di hutan ini memiliki bentuk yang meliuk – liuk di atas tanah seperti ular. Bahkan ada yang berbentuk lingkaran.  Pengurus Taman Nasional Curonian Spit mengelar hutan ini dengan Dancing Forest (Hutan yang menari). Sedangkan warga tempatan menyebutnya dengan Drunken Forest (Hutan yang mabuk). Bentuk pokok – pokok pine disini bagaikan bonsai yang dibentuk oleh alam. memang sungguh luar biasa. Warga tempatan sendiri tidak ada yang mengetahui mengapa hutan tersebut memiliki karakter pokok yang seperti itu, para ahli juga bingung dibuatnya.
Ada juga pelancong–pelancong yang berpendapat bahawa hutan tersebut mirip seperti apa yang pernah mereka lihat di sebuah tempat di Chernobyl. Namun tidak tahu secara tepatnya dimana.

 …

POKOK APPLE...untuk MAC GEEK....!!!

Imej
Grafik'Apple Tree' pengeluaran produk Appledalam tempoh 35 tahunyanglalu.Infografik ini dilukis oleh Mike Vasile,terima kasih juga kepada kepadaMashable,yang mengikuti pertumbuhandan kemajuanApple.




laporan asal :http://gizmodo.com

BAHASA MENUNJUKKAN BANGSA..!!!

Imej
tengok service note ni....under description of fault : .......

 laporan asal :http://ulu-kanowit.blogspot.com

PENYOKONG KELANTAN BERJEMAAH DI STADUIM BOLA....

Imej
baru baru ni kat wall FB gua  ramai jugak la member2 gua tag video kapsule untuk sebuah tv islamik baru kat malaysia ni yang cuba memberi kesedaran dan peringatan kepada umat islam...hmmm tetapi bila tengok kapsule itu, gua rasa tak masyuk kat dalam, tak berkesan langsung...tak faham apa yang nak dia sampaikan...jangan marah ini pada pandangan gua dan komen gua...takde kena mengena dengan hal peribadi atau pun lain lain, ...macam tu buat drama boleh la...
tengok dan baca kisah yang nyata realiti dibawah ni, tak payah disuruh suruh diingat ingat lagi...ini baru realiti kapsule brader....sepatutnya ditayang kepada umum...terjumpa dalam satu blog sini
Teruja dan terharu melihat kekhusyukkan para pemain kedua belas Kelantan ini yang tetap menunaikan solat meskipun terpaksa beralaskan hamparan batu merah stadium keramat mereka. Lokasi dari pintu H ini diharap dapat membuka hati dan iman para penyokong Kelantan yang lain dalam melaksanakan tugasan kepada Maha Pencipta. Terima kasih juga k…