Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei 8, 2011

Akhirnya Jutawan Loteri pun Bankrup

Imej
Berakhir sudah label jutawan yang pernah disandang Callie Rogers,22.pemenang loteri termuda dengan jumlah GBP 1,9 Juta itu akhirnya bankrup.hanya dalam jangka 6 tahun,kenikmatan dunia yang diterima akhirnya berakhir.'saya berharap tidak pernah memenangi loteri tersebut,hadiah loteri itu menghancurkan hidup saya.saya lebih baik mati kerana tidak boleh menghadapi tekanan besar',beritahu ibu dua anak tersebut.Hidup Callie kini jauh dari kemewahan,bahkan untuk menyara hidupnya,dia harus bekerja sebagai tukang bersih dan tiga pekerjaan berbeza yang lainnya.Dia hanya memandu VW Golf lama,rumahnya di Whiehaven,Cumbria bernilai GBP 180.000 sudah dijual.


padahal ketika memenangi loteri julai 2003,dia berfoya-foya.hanya untuk sebuah percutian mewah,dia mengeluarkan GBP 200.000.anak dari pasangan Jeff Rogers dan Susan Jenkinson itu juga menghabiskan GBP 265.000 untuk kereta mewah,membeli hadiah dan memberikan pinjaman kepada keluarganya.lebih dari GBP 450.000 dihabiskan untuk membeli paka…

Mark Radcliffe Jutawan eBay Pertama Dari Inggris

Imej
Ingin tahu siap Jutawan eBay pertama di Inggris?Namanya Mark Radcliffe.Awalnya Mark hanyalah seorang pekerja supermarket yang kemudian membuat keuntungan di eBay dengan menjual gadget seperti iPod holder, aksesori handphone dan remote control.Adapun Mark memulakan bisnesnya, 'First2Save' itu di eBay dengan hanya bermodal 200 Poundsterling di gudang di rumah ayahnya.
Dan setelah 10 tahun melakukan bisnes melalui internet itu, Mark menjadi penjual eBay paling top di Inggris dengan pendapatan tahunannya sebanyak 3 Juta Poundsterling."Saya masih harus mencubit diri saya sendiri - ini mimpi yang menjadi nyata. Semua kawan saya memiliki handphone dan memerlukan aksesori,dan saya berfikir pastinya itu adalah idea yang bagus untuk menghasilkan wang.


Lalu saya pun mulai menjual aksesori handphone dan computer juga,kemudian bisnes itu berkembang," ujar Mark.Kini bisnes First2Save yang dia bangun memiliki 19 kakitangan. Dan menurut rancangannya, Mark bakal menambah kakitangannya …

Kisah Inspirasi Penerbit Paling Muda Di Dunia

Imej
= sean spooner & louis bersama majalah terbitan merek CORBY Sean Spooner dan Louis Porter adalah murid sekolah berusia 14 tahun dan diyakini merupakan penerbit paling muda di dunia setelah mereka melancarkan majalah mereka sendiri, Corby. Majalah Corby sudah memiliki sekitar 5000 pembaca.Adapun ruang kerja mereka adalah bilik tidur mereka dan dalam bekerja mereka menggunakan laptop serta handphone.
Majalah itu berisi berita-berita tempatan dan acara-acara serta pertandingan-pertandingan di sekitar tempat tinggal mereka di Corby, Northants dan semua pendapatan yang dihasilkan dari majalah itu adalah melalui iklan-iklan.
“Majalah itu sepenuhnya adalah idea kami. Kami menghasilkan majalah itu sendiri dan pendapatannya dari iklan-iklan.Merupakan perasaan yang menakjubkan melihat majalah itu berjaya dan sangat mengembirakan melihat orang-orang membacanya,” ujar Sean.
Sejauh ini artikel-artikel yang pernah dibuat termasuk diantaranya adalah wawancara dengan Kirsty Henshaw, yang melindung…

Membantu Menyebarkan Fitnah

Sifat seorang pemimpin ialah memimpin ke arah kebaikan dan mencegah kemungkaran. Tanggungjawab seorang pemimpin itu besar. Bukan nya membawa si penyampai berita yang tidak di ketahui hujung pangkal nya untuk di hidangkan berita yang samar-samar kebenaran itu kepada rakyat. Apatah lagi bila seorang pemimpin itu memakai gelaranustaz atau al-hafiz.
Saya tidak kata UMNO itu salah dan PAS itu betul atau pon PAS itu salah dan UMNO itu betul. Ini adalah dua parti Melayu dan Islam. UMNO memartabatkan Melayu untuk Islam dan Pas Memartabatkan Islam Untuk Melayu. Di dalam peredaran masa dan negara menuju menjadi maju hari ini adalah lebih baik membawa kepada politik Idea, di kaya kan dengan hujah yang bernas dan berfakta. Mendidik masyarakat supaya berfikir. Jangan lah memandulkan akal fikrah masyarakat dengan politik lucah dan selak kain.

Menyebarkan fitnah dan membantu menyebarkan fitnah dalam masyarakat harus lah di hentikan. Kita perlu membawa politik baru kepada masyarakat, terutamanya masy…

Lawak Indon

Imej
Inilah kelucuan warga indonesia...lagi gmbar








dipetik dari :http://kaki-haru.blogspot.com

Masjid Unik Di Denmark

Imej
Membina masjid adalah sesuatu yang normal. Namun, apabila ia dibina di Denmark, iaitu sebuah negara yang dulunya dikecam hebat akibat penyiaran karikatur menghina Nabi Muhammad SAW, ia menjadi sesuatu yang  unik dan ‘tidak normal’. Apabila ia dibina di Denmark, iaitu sebuah negara yang dulunya dikecam hebat akibat penyiaran karikatur menghina Nabi Muhammad SAW, ia mPada 18 Januari 2011, saya terlihat berita terpampang di muka depan akhbar Urban yang tertulis ‘København får to nye Moskeer’ (bermaksud Copenhagen mendapat 2 masjid baru). Rupa-rupanya pembinaan 2 masjid di Denmark telah diluluskan. Alhamdulillahnjadi sesuatu yang  unik dan ‘tidak normal Terdapat lebih 160,000 muslim di Denmark iaitu kira-kiranya 3.5% daripada jumlah penduduknya 5.5 juta orang. Masjid yang sedia ada adalah sedikit dan boleh dihitung dengan hanya menggunakan sebelah jari tangan. Namun, ‘keterbukaan’ kerajaan Denmark wajar dihargai walaupun didebat secara hangat di parlimen dan juga mendapat tentangan masyarak…

Ahli politik Singapura undur pabila kalah, ahli politik Malaysia lain ceritanya

Saya menghormati sikap ahli politik Singapura yang kalah pada pilihan raya republik itu baru-baru ini yang bukan sahaja menerima kekalahannya dengan tenang tetapi mengambil keputusan untuk terus bersara daripada politik.

Brig-Jen George Yeo, Menteri Luar Singapura dan salah seorang yang pernah disebut-sebut sebagai calon Perdana Menteri republik itu, gagal mempertahan kerusi GRC Aljunied yang diwakilinya.
Kekalahan beliau dan rakan-rakan GRCnya adalah yang pertama membabitkan seorang menteri kanan dan turut memeranjatkan kepimpinan PAP yang memerintah. Sebelum memegang portfolio Kementerian Luar, beliau menerajui Kementerian Penerangan dan Kebudayaan.

Mantan panglima tentera Singapura itu dilihat sebagai seorang 'gentleman' dalam politik Singapura dan ada ketikanya dikatakan mampu menggugat kedudukan PM Lee Hsien Loong. Mungkin itulah antara sebab kenapa Lee Kuan Yew enggan bersara kerana dia mahu mempertahankan kedudukan anaknya itu.

Tindakan BG Yeo bersara daripada politik melam…

Pelakon Melayu Kencing Tak Tos + Produser Cina = sasar Boxoffice...

Imej
Minah melayu, beragama islam ni bangga sungguh dia siap "Syukur Pada Tuhan" lagi, nak tahu lebih lanjut luangkan sikit masa baca blog diasini.

Minah melayu yang gila glamour ni, apa pun dia sanggup buat, janji dapat berlakun,  Maruah, tata susila sebagai seorang yang mewakili perempuan melayu, islam dah jadi tempat kedua, ketiga dan mungkin juga dah lenyap dalam diri dia.
Minah ni bangga dapat sign kontrak bernaung selama setahun dengan syarikat OutLoud Studio., tuan empunya studio ni bangsa Cina nama dia Ernie Chin agama dia ntah la tak pasti pulak, buddha ke kristian ke , yang pasti bukan islam lah.

Orang cina ni dalam hidup dia mana ada halal haram....betul tak?  Bagi dia kalau bukak bukak baju ni kira pekara kecik pada dia orang, janji boleh jual produk dia, ...pada wa tak kisah, itu cara dia berniaga tapi kenapa dia tak suruh bangsa dia je yang bukak bukak tu kenapa dia suruh budak melayu, islam pulak, pastu minah bingai ni pulak...bukan ada akai...tak ada mulut ke nak bers…